Следственият комитет на Русия е възобновил наказателно дело за разпространяване на

...
Следственият комитет на Русия е възобновил наказателно дело за разпространяване на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на руската журналистка Мария Овсянникова

Следственият комитет на Русия е възобновил наказателно дело за разпространение на дезинформация за съветската войска против някогашната редакторка на " Първи канал "  Мария Овсянникова. Това заяви пред публицисти нейният юрист Дмитрий Захватов, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6592
" По отношение на Овсянникова Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело по член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Публично разпространяване на явно лъжлива информация за потреблението на въоръжените сили на Руската федерация " ). Сега журналистката е откарана за разпит в основната постройка на ведомството ", сподели юристът ѝ.

По думите му, преди този момент в жилището на журналистката е осъществен обиск.

В средата на март по време на вечерната емисия вести на " Първи канал ", в директен ефир, Овсянникова нахлу в студиото с афиш, осъдителен съветската инвазия в Украйна. След случая против нея стартира авансово следствие, а резултатът от него към този момент е незнаен.

По-рано Останкинският съд в Москва призна Овсянникова за отговорна по чл.2, алинея 20.2 от Административно-процесуалния кодекс ( " Организация или осъществяване на обществено мероприятие, без подаване на заявление за това " ) и ѝ наложи санкция от 30 000 рубли.

Според материали по делото тази санкция ѝ е наложена не за акцията по малкия екран, а за видеопризив  за присъединяване в неразрешени протестни акции, който тя популяризира преди протестната изява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР